Hai kengkawan... sorry ye sbb dh dua hari tak update blog... mmg tak masak langsung kt umah.. masak kt kedai je hehe.. balik umah pun kul 12 tgh mlm.. ni gara2 jadual universiti ada chaotic skit.. so, i need to help my coordinator to reschedule balik.. aduhh.. tension aku!!!
Ok ok.. stop citer pasal keje.. hari ni Ida balik awal skit.. so sempatla masak sotong rebus serai ni.. kalau orang Ganu panggil singgang sotong.. kt tempat lain ada panggil sotong rebus, sotong ketuk serai dan lain2 lagi..
Sotong tu jgn masak lama2.. nanti jadi liat.. tak sedap la pulak.. Kalau suka pedas boleh letak cili padi banyak2 tau.. sambil hirup kuah sambil gigit cili.. mesti berasap heheh.. thanks marjina MyR for the recipe! ;)
2 comments:
Yummy...dah lama tak buat sutun cam tu...anak2 suka tu!!!
budak2 mmg suka kak watie.. adik2 Ida pun suka heheh
Post a Comment