Buat lagi asari spaghetti tapi kali ni bersos la pulak.. Ida guna sos homemade.. terajin la skit hari ni buat spaghetti sos sendiri.. sebabnya dh jemu mkn sos beli.. yg pasti buat sendiri lebih sedap dr beli..
Oppsss.. lupa nk bagitau tadi asari tu dlm bahasa jepun ye kawan2.. maksudnya lala dan sepupu sepapat dia la.. hehehe Resepi spaghetti ni by kak hana.. thanks kak hana.. lebiuuuu
Ni la dia sos spaghetti yg Ida buat sendiri..
Bahan2:
500 gram daging cincang (Ida letak lala)
1 biji bawang besar - dicincang
1 biji bawang putih - dicincang
50 gram tomato - dicincang
100 gram tomato puri
150 gram sos tomato
2 2b daun parsley - dicincang
1 sb gula perang
1 cwn air rebusan daging
1 sk oregano
1 sk daun basil kering
1 sk garam
3 sk serbuk lada putih
sedikit minak zaitun
Cara2:
1. Lerai2kan daging cincang dgn garfu.
2. Panaskan minyak zaitun. Masukkan bawang besar & bawang putih. Kemudian masukkan daging cincang serta bahan2 yg lain. Kacau sehingga sebati
3. Tutup periuk dan masak dgn api sederhana.
2 comments:
wow!
jemput makan :)
Post a Comment