Thursday, September 24, 2009

Tart Nenas II


tart nenas lagiii... kali ni Ida try resepi lain yg tak kurang hebatnya.. resepi dari majalah.. posted oleh kak jun kat MyR.. sedappp.. just imagine.. malam tadi buat hari ni terus abiss kena ngap.. sampai yg tukang buat pun tak sempat nak makan.. adusss.. nanti buat lagi kena sorok.. biar padan muka diaorg kt umah tu hehehehe..



Resepi tart ni mmg simple.. sambil tutup mata pun boleh buat hehehe.. tapi hasilnya mmg marvellous.. tart yg gebu and lembut.. pendek kata mmg sedap lah.. cuma tart kita ni buruk sikit.. comottt.. it means Ida kena practice lagi buat tart sampai betul2 cantik.. ;)


Bahan-bahan:

200gm tepung gandum
1 biji kuning telur
150gm butter
20gm tepung kastad
jem nenas secukupnya

Cara-cara:

1. Masukkan semua bahan kecuali jem kedalam mangkuk n gaul hingga jadi doh.
buat bentuk disukai, isi jem n bakar selama lebih kurang 30 minit menggunakan suhu sederhana.

2 comments:

MrMrsFaiz said...

Sis,
Cantik gambar Tat Nenas tu. Nampak sangat menyelerakan. Ijan dan Mikael ok. Cuma doktor tak bagi balik lagi. Dia suruh stay lagi 2-3 hari untuk habiskan antibiotik.

MrFaiz

sunkist said...

thanks mr faiz! :)

Post a Comment