![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieghRnwnSKe826Hzon66c-B4hKUAvT1EUBxqHLRXrR_oHJXTVkHMQSomlZ7xMFQ18mKlNSeInIT9nre70EAo4X8WfvnwqYHuLm12qXpZIeO6IEB1YPaWPoilnttyhLxz6r7_KTCQAgGgs/s400/carbonara.jpg)
Bahan2:
100 gram spaghetti
1 sb minyak zaitun
3 keping beef bacon - dihiris kecil2
1 biji kuning telur
15 gram keju parmesan
2 sb krim
2 sb daun parsley - dicincang
garam & serbuk lada hitam
Cara2:
1. Didihkan air di dalam periuk. Masukkan spaghetti, minyak zaitun & garam.
2. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali. Goreng beef bacon sehingga masak. Tutupkan api.
3. Di dalam mangkuk, satukan kuning telur, krim & keju parmesan.
4. Toskan spaghetti yg masih panas. Masukkan spaghetti ke dalam beef bacon yg telah digoreng tadi. Campurkan campuran kuning telur, krim & keju parmesan. Kacau sehingga sebati. Kuning telur akan masak dgn sendiri bila dikacau dgn spaghetti yg masih panas tadi.
5. Taburkan sedikit garam, serbuk lada hitam & daun parsley yg telah dicincang tadi. Kacau sebati. Hidangkan
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzU02ov6PsLyEYe_4bCu-507CAnR5rH4G46CTBjQRTXjHx6f1HgLjSScDLwA_Fk_k2lxid4yplOpuELZ6ddM8oQehrzpE49AqEF6XV_zsuKVceQLTkUfi6E3pYmSG_3LUDH3d9-pE1xbM/s400/carbonara1.jpg)
0 comments:
Post a Comment