Sunday, June 28, 2009

Nasi Tomato & Ayam Masak Merah

Ni nasi tomato resepi by Lina_pg.. resepi asalnya Nasi Tomato Kukus.. tapi Ida tak kukus.. just masak dlm rice cooker je.. maklumla.. yg mkn nya sorang je.. malas aku hehe.. next time kalau masak untuk family Ida nk kukus la.. simple nya resepi ni tapi sedap gak.. not bad.. Thanks Lina.. Ida suka sgt resepi nasi tomato ni :)


Ni plak ayam masak merah by love2cook.. hairan jugak kenapa yg love buat merah menyala-nyala.. tapi yg ni mcm kaler mcm ayam percik je.. hehe...hairan Ida love.. maybe Ida guna cili giling yg kaler tak merah.. pastu bila masukkan susu lagila kaler dia pudar.. apa2 pun rasanya sedap.. pasti akan buat lagi pasni

2 comments:

love2cook said...

Ida...Love guna cili kering yang pedas...memang tertulis kat peknye...warna merah gitu...;) Tapi sedap tak???

sunkist said...

sedap.. sesuai mkn dgn nasik tomato.. cuma cili giling yg ida guna ni kaler dia tak merah.. actually ida baru je beli jenama ni.. sebelum ni tak pernah :)

Post a Comment