Wednesday, June 10, 2009

Jus Mangga Oren


Mlm ni tak masak.. malas nk masak & malas nk makan hehe...lagipun busy duk siapkan materials untuk class ngan students from China esok.. tak tido la nampaknya mlm ni! hehe biasala, keje last minute :D Dlm malas2 nk masak tu, sempat jugak buat jus mangga oren ni.. kesian tengok mangga yg jiran bagi.. so terhasil la jus ni.. not bad, jom cuba!

Bahan2:

1 biji mangga - yg ranum
250ml air
1 sb orange concentrate ( Ida guna jenama Horbury)
gula secukupnya
ketulan ais

Cara2:

1. Mangga dibuang kulit dan dipotong dadu.
2. Campukan mangga dan air serta gula ke dalam pengisar. Kisar sehingga halus.
3. Tuang jus kedalam gelas. Campurkan orange concentrate. Kacau perlahan2.
4. Letak ketulan ais. Sedia untuk dinikmati.

4 comments:

blogresipi said...

Air jus sejuk2 mcm ni bestnye...minum dua gelas pun tak cukup nie.

kucingorengemok said...

alamak, saya rasa air ni mesti best gila! nak minum tapi malas buat, hihi, mcm mana eh? hihi :)

sunkist said...

kalau 2 gelas tak cukup gak, kena minum satu jug la jawabnya.. hehe kita dh jenguk ur blog.. nice pics.. :)

sunkist said...

dh sampai masa kena cari org untuk buatkan la tu nampaknya ;) heheh

Post a Comment