Saturday, June 13, 2009

Jus Nenas & Asam Boi

Hari tu beli nenas ni kt Giant.. beli je tapi tak tahu nk buat apa hehe.. tengok comel2 je so Ida ambik la satu :D Ida mmg jarang potong nenas.. pandai beli & makan je.. selalunya abah yg potong hehe.. tapi bila dh duk sendiri semua kena buat sendiri la kan.. aduhh.. seksa jugak nk potong nenas ni ye.. mmg fail la bab2 potong ni! hehe

Bahan2:

2 kerat nenas - dipotong kecil2
250ml air
gula secukupnya
4 biji asam boi
sedikit ketulan ais

Cara2:

1. Kisar nenas yg dipotong kecil2 bersama dgn gula, air dan 2 biji asam boi (buang biji). Kisar sehingga halus.
2. Tapis jus. Letak di dalam gelas. Masukkan 2 biji asam boi. Letakkan ketulan ais. sedia dinikmati.

5 comments:

blogresipi said...

Jus nenas best la..kite slalu minum dr kotak je.. fresh mcm ni tambah ngna asam boi tue harusla sedap...

love2cook said...

Hmmm...sedapnyeeeeeeeeeee!!! Bak cni cket!

sunkist said...

sedap tak sedap kena try ler.. err,, kt sana ada nenas ke?

sunkist said...

kita bagi satu jug besar la kt love.. err cukup ke tuu? ;) hehe

MSabri said...

Ehemm.. memang sedap Jus Nenas ni. Khasiatnya pun banyak. Jus Nenas amat baik untuk mereka yang merokok. Amalkan meminum jus nenas untuk kesihatan.

TQ

Post a Comment