Sunday, July 19, 2009

Nasi Minyak & Kurma Ayam

Dinner nasi minyak mlm ni.. sbb beras jasmin dh habis hehe yg ada beras basmati je,, so buat nasi minyak je la.. abih cerita ;) resepi nasi minyak Makyong ambik kat MyR... resepi asal nasi minyak hujan panas tapi yg Ida ni bukan hujan panas.. hujan lebat kot hehehehe

Ida makan dgn kurma ayam resepi by herdawaty_abuothman, juga ambik kat MyR.. last time buat kurma ni last year... masa tu bulan puasa.. Ida tengok resepi ni simple skit la.. takde tumis2 dgn rempah 4 sekawan.. lagipun nasi minyak dh masukkan rempah2 tu.. so kurmanya tak payah la ye..

Ni lak acar timun & tomato resepi by ieyra.. simple & sedap

4 comments:

blogresipi said...

Nasik minyak kenduri nie... sedapnye makan dgn kurma ayam dan jelatah tue :)

sunkist said...

org ganu tak panggil jelatah.. panggil acar je.. hehe..

hazila said...

Ida, ada lagi ke nasi minyak tu? Lama tak makan nasi minyak kat rumah kenduri ni.

sunkist said...

nasi minyak kenduri ke ni kak zila? hehe.. kalau kt sini nasi minyak kenduri bukan mkn dgn kurma hehe.. tak tau lak yg ida buat ni nasi minyak kenduri.. apa2 pun glad to see akak dh back berblogging :)

Post a Comment